Si ta ri-ktheni ciklin e gjumit tuaj

Si ta ri-ktheni ciklin e gjumit tuaj

Gjumi është shumë i rëndësishem, pasi që ndihmonë trupin që të ballafqohet me stresin. Trupi përgatitet për gjumë natën kur hormoni sekret i quajtur melatonin ndodhet ne qarkullimin e gjakut, i cili I shkakton trupit një ekpseriencë në zvogëlimin e temperaturës dhe të vigjilencës.

Përderisa gjatë ditës, drita nga dielli pengon prodhimin e melatoninit. Të udhëtuarit në një zonë tjetër kohe ose të punuarit gjatë natës dhe duke bërë  gjumin natën, mundë të shkaktoj përqarje në gjumin tuaj natyral.

Andaj, ja disa keshilla që mund të ju ndihmojnë për ta kthyer ciklin normal të gjumit tuaj.

Është e rekomandueshme për të ngrënë ushqim siq janë: frutat dhe perimet për të marrur multivitamina. Qëndroni larg ushqimit luksozë dhe ushqimit të rëndë. Është shumë e rëndësishme për të ju ndihmuar ju ta mirëmbani nivelin e sheqerit në gjakë, e që do ju ndihmojnë për ti tejkaluar problemet e gjumit.

Shmang të ngrënit të paktën 12 orë para se ju planifikoni që të zgjoheni. Përndryshe, në qoftëse ushqeheni menjëherë para se të fleni, trupi juaj e kupton dhe pretendon se ju jeni zgjuar dhe jeni ushqyer me mengjes, dhe kjo do të shkaktoj parregullësi në gjumin tuaj.

Praktiko Joga. Joga zakonisht përfshinë ushtrimet e frymëmarrjes dhe meditimin. Këto aktivitete mund të ju ndihmojnë dukshem ne zvogëlimin e stresit dhe si rezultat një gjum më të rehatshëm, gjithashtu ndihmonë qe ju të fleni edhe më shpejt dhe më gjatë.

Flej të paktën shtatë deri në tetë orë në ditë. Kjo nënkupton që ju duhet ta parandaloni të flejturit për një ose dy orë ekstra më shumë gjatë vikendeve ose në ditët e pushimit. Flej në një dhomë të errët, në mënyre që ta bllokoni driten të depertoj në dhomën tuaj, nëse puna juaj kërkon që të punoni gjatë nates. Pasi që të zgjoheni, hap perdet ne dhom ose ndezë driten dhe lejo që rrezet te depertojn ne dhomë tuaj. Kjo i mundëson trupit tuaj që të përshtate orës suaj bilogjikë për një ditë të re.

 

Advertisement

Comments are closed.